Dec 20 2008

Osebne finance v 60 sekundah

Published by at 10:26 pm under Finance,Varčevanje and tagged: ,

Osebne finance je potrebno voditi učinkovito. V nadaljevanju vam bom predstavil nasvete, ki jih lahko preizkusite, če si želite učinkovito upravljati z denarjem. Poskrbite za vaše finance v samo 60 sekundah.

  • 0:60 Seštejte vaše mesečne izdatke

Prihranite toliko, da boste lahko plačali vse stroške. Ali lahko kaj prihranite? Koliko prihrankov potrebujete?

  • 0:52 Dajte nekaj denarja v »rezerve«

V času krize oz. izgube službe, naj vam ta denar omogoča vsaj osnovno preživetje. Če vam uspe privarčevati nekaj denarja za nujne potrebe, ste na dobri poti da izboljšate vaše osebne finance. Čestitam!

  • 0:48 Načrtujte 1-5 letni plan večjih investicij

Razmislite, kaj boste storili z denarnimi »rezervami«, ki ste jih privarčevali. Ali načrtujete obnovo hiše ali si želite le počitnic? Vsi ti cilji so pomembni pri določanju vaše kratkoročne strategije varčevanja. Zapišite si cilje in preračunajte, koliko bodo dejansko stali.

  • 0:40 Postavite si dosegljive cilje

Skušajte privarčevati nekaj denarja, kolikor vsak mesec pač lahko. Plačajte osnovne stroške kot so elektrika, najemnina in živila. Zelo pomembno je, da ko plačate te stroške začnete z vašimi cilji varčevanja.

  • 0:37 Izberite ustrezno naložbo za vaš denar

Prost dostop do denarja naj vam bo glavno merilo, ko boste začeli z varčevanjem. Lahko da ga boste v nujnem primeru hitro potrebovali. Predvsem gre za varno investicijo, tako da z denarjem ne kupujte delnic. Najboljša naložbe so : denarni skladi, bančni depoziti, varčevalni računi…

  • 0:29 Primerjajte in izberite najugodnejšo obrestno mero

Poglejte v različnih bankah, kajti obrestne mere se zelo razlikujejo. Vendar se zavedajte da visoke obresti, najverjetneje pomenijo večje tveganje za vaš denar.

  • 0:17 Uresničite načrte!

Sekunde tečejo. Ne izgubljajte časa. Vaše prihranke porabite, kot že rečeno v skladu z vašimi načrti. Poskrbite za vaše osebne finance!

No responses yet
Comments are closed at this time.

Trackback URI |

Blog - NajBlog.si