Jan 07 2009

Osebne finance v letu 2009 – ideje

Published by at 9:25 pm under Finance,Investiranje,Osebne finance,Recesija,Varčevanje and tagged:

Srečujemo se z najslabšimi časi vse od velike depresije. Napovedi v letu 2009 so zelo črnoglede. Kupci bomo vse manj naklonjeni nakupom in bomo poizkušali privarčevati vsak evro. V nadaljevanju sem vam predstavil nekaj idej, katere so zanimive za naložbe v negotovih časih. Poiščite način, kako v teh razmerah oplemenititi osebne finance.

Dolgoročni bančni depoziti

Nekateri ekonomisti vneto zagovarjajo klasičen način varčevanja. Verjetno jih je vedno več, kateri so prepričani da je to najvarnejša naložba. Trenutno banke privabljajo varčevalce z visokimi letnimi obrestnimi merami, katere presegajo tudi 5 %.

Dolgoročne državne obveznice

Kot po pravilu, se veliko investitorjev v času padanja borznih indeksov zateka k državnim obveznicam. Najbolj varna naložba, kot državne obveznice dejansko so, bi naj bile pomemben sestavni del vašega portfelja. V kriznem času prevladuje predvsem strah in zaradi strahu, nas ima večina raje majhen donos, ki se pri državnih obveznicah giblje okrog 5% na leto, kot pa dejansko izgubo. Če vaše finance niso že preveč »skrčene«, je naložba v državne obveznice dolgoročno dobra naložba.

Naložbe v farmacevtske delnice

Farmacevtska industrija in zdravstvena industrija sta eni izmed tistih, katere se v kriznih časih zelo dobro držijo. Nekateri ekonomisti so v šali dejali, da se v takšnih časih proda veliko več tablet za glavobolJ. Takšna podjetja odlikujejo stabilni prihodki in vzdržne finance, kar je v negativnih trendih najpomembneje za investitorje.

No responses yet
Comments are closed at this time.

Trackback URI |

Blog - NajBlog.si